AIDAS KELIONIS

Brūkštelėjimai

 

Interaktyvus žaidimas

 

Vilniečiai ir miesto svečiai Bernardinų sode gali pasivaikščioti besigrožėdami gamta. Taip pat galima išbandyti interaktyvų žaidimą „Gamtos lobių medžioklė“. Bet man labiau patinka sėdėti ant suolelio arba žiūrėti, kaip aktyviai futbolą žaidžia Milano „Inter“.

 

Jojikė

 

Kartą per jojimo varžybas susižavėjau moterimi, kuri jojo ant žirgo. Susimąsčiau, ką reikia daryti norint su ja suartėti. Tuomet užsirašiau į aktorinio meistriškumo kursus, vyliausi juose išmokti apsimesti arkliu, ir ne šiaip kokiu eiliniu, o arabu. Apsisiautęs arabų vyriškais galvos apdangalais ir apsivilkęs tokiais pat rūbais tikėjausi tapti panašesnis į žirgą. Bet vos tik mane pamačiusi žavioji jojikė neatstojo nuo manęs, nes žvelgdama į mano apdarus pajuto naftos kvapą.

 

(Ar)batinė

 

Kartą atidariau arbatinę, kur buvo galima paskanauti ne tik pirmarūšės arbatos ir itin skanių bandelių. Verslas sekėsi vidutiniškai. Tad uždažęs raides ar atidariau batinę. Ir čia sekėsi vidutiniškai. Tada iškaboje užrašiau (ar)batinė. Sekėsi geriau, bet pagaliau supratau, kad geriausiai sektųsi, jeigu mano parduotuvėje klientai gertų šampaną iš moteriškų aukštakulnių.

 

Yoko Ono

 

Nuvažiavęs pas draugę į Žemaitiją ant stalo palikau lankstinuką, kviečiantį į Yoko Ono darbų parodą Kaune. Draugės močiutė suradusi ir perskaičiusi lankstinuką pasiteiravo, kokia čia Juoko Uona parodas rengia.

 

Sto(c)k

 

Viena lietuvių liaudies daina byloja: „Stok ant akmenėlio, sėski ant žirgelio.“ Bet kai padaugini vermuto „Stock“, nei stot ant akmenėlio, nei sėsti ant žirgelio nesinori… Visa laimė, antraip gali liūdnai baigtis. Vienintelis dalykas, kurį gali gerai padaryti išgėręs, – pabaigt gert.

 

Skelbimai

 

Skelbime parašyta: „Parke geri žmonės rado raktą. Gal pasigedote savojo?“ Na, ar žmonės raktą rado todėl, kad jie geri? o jeigu jie būtų paprasti arba blogi žmonės? O gal raktus randa tik geri žmonės, nes kažkas specialiai mėto raktus, o juos suradę ir grąžinę žmonės yra įtraukiami į gerų žmonių sąrašus? Kai bus surasta labai daug raktų, tada tapsime gerovės valstybe, nes tokioje gali gyventi tik geri žmonės.

 

Kabeliai

 

Varėnos rajone yra toks kaimas Kabeliai. Įdomu, iš kur kilo jo pavadinimas. Gal kai šiame kaime buvo nutiesta daug kabelių arba įrengta kabelinė televizija?

 

Mėlynas

 

Jeigu būdamas miške staiga pradėjai mėlynuoti, nebūtinai esi prisivalgęs mėlynių. Nereikia būti net miške. Iš vakaro sutikti gražūs kaimynai ryte jau slankioja su fanarais, o sutemus pasišviesti nereiks naudoti žibintų.

 

Rudy Gobert

 

2022 metų Europos krepšinio čempionate Prancūzijos rinktinėje žaidė Rudy Gobertʼas. Lietuvių komentatoriai jį vadino Rudžiu Goberu. Tai man primena mokyklos laikus, kai vienas iš mokinių buvo rudaplaukis Goberis – Rudas Goberis.

 

Trečiojo amžiaus universitetas

 

Kai tau traška sąnariai, barška dantų protezai, prastai girdi, blogai matai ir nevalingai leidi dujas per antrą galą, ko gero, bičiuli, tave pakvies į Trečiojo amžiaus universitetą. Šių metų skelbime, raginančiame ateiti į šį universitetą, parašyti trys žodžiai: IŠDRĮSK – PASKAMBINK – ATVYK! Na, senjorai daug ko matę, kai kas net karą! O išlenkus trejų devynerių puodelį net šūkis „Citius, altius, fortius“ atrodys vieni juokai. Sunkiau gali būti su paskambinimu, nes senjoras gali paskambinti durų skambučiu, šaukšteliu į puodelį ar net pianinu.

 

Rudens linksmybės

 

Laikraštyje perskaičiau, kad šiemet rudenį gavę pirmas sąskaitas už šildymą kai kurie vokiečiai apsiverkė. Tai sužinojęs visą dieną juokiausi.

 

Krepšinis

 

2022 metų Europos krepšinio čempionate Lenkijos rinktinė ketvirtfinalyje įveikė favoritus slovėnus ir pateikė didžiausią šio turnyro sensaciją. Vėliau spaudoje buvo pranešta, kad slovėnai prieš ketvirtfinalį su lenkais girtavo iki penktos valandos ryto. Tik iš šio pranešimo neaišku, ar slovėnai girtavo ir todėl pralaimėjo, ar slovėnai prieš rungtynes girtavo kartu su lenkais ir pralaimėjo todėl, kad pastarųjų galvos stipresnės.

 

Du prieš vieną

 

Rusija savo karinę techniką karo prieš Ukrainą metu žymi raide z, bet nugalės ukrainiečiai, nes jie turi dvi Z – Zelenskį ir Zalužną.

 

Trolių pica

 

Druskininkuose yra picerija pavadinimu „Trolių pica“. Šia vieta turėtų susidomėti Lietuvos saugumas, nes čia interneto troliai susirenka pavalgyti.

 

Paukščio akys

 

Autobusų stotelėje Druskininkuose puikuojasi lynų keltuvo reklama: „Pamatyk Druskininkus paukščio akimis.“ Na, suprasčiau, jeigu siūlytų pamatyti Druskininkus iš paukščio skrydžio… Vadinasi, prie lynų keltuvo yra akių klinika, kurioje žmonėms išima akis ir vietoj jų įdeda paukščio akis, o grįžus vėl jas sukeičia vietomis.

 

Pastovumas

 

Prisimenu, vieną žiemą, kai buvau mažas, tėtis pasiūlė priliesti liežuviu vielą. Mano liežuvis kaipmat prie jos prilipo. Paskui dar kelis kartus pats taip padariau iš smalsumo. Praėjo daugiau kaip keturiasdešimt metų nuo to laiko. Praėjusią žiemą iškišau liežuvį ir vėl prikišau prie vielos – prilipo… Gerai, kad yra dalykų, kurie nesikeičia…

 

Karališkas

 

Tarp Lenkijoje apsiperkančių lietuvių labai populiarus tualetinis popierius pavadinimu „Papier toaletowy biały Queen“. Baltas tualetinis popierius „Karalienė“. Na, net toks popieriaus pavadinimas neapsaugo nuo liūdno likimo…

 

Papročiai

 

Pasaulinę gyvūnų dieną į svečius užsukęs vyras sužvėrėjo: pro langą išsviedė giminaičių katiną. Visi dabar vyrą laiko nusikaltėliu, o iš tikrųjų jis juk novatorius, bandantis išrasti skraidančių katinų rūšį…

 

Tamprės

 

Daug kas sako, kad mano pilvas atrodo kaip šeštą mėnesį nėščios moters. Tad kai prekybos centre neradau savo dydžio kelnių, pamatęs užrašą „nėščiųjų tamprės“ apsidžiaugiau.

 

Išgąstis

 

Mažas, dar nekalbantis vaikas sėdi vežimėlyje ir žvelgia į savo visaip besimaivančius ir jį pralinksminti mėginančius tėvus. Jis dar negali išreikšti, bet mažytėje galvelėje nejučiomis gimsta minties užuomazga: „Negi šitų kvaišų šeimoje man reiks augti?!“

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.