Rūta Meilutytė: „Bijojau gyvenimo, kuris nėra plaukimas“ | NYLA podkastas

Interviu autorius Artūras Morozovas, redaktorius Karolis Vyšniauskas, fotografai Berta Tilmantaitė, Artūras Morozovas ir Mindaugas Meilutis, muzikos autorius Martynas Gailius, garso korektorė Viltė Gustytė, už pagalbą ruošiant epizodą dėkojame Karoliui Pilypui Liutkevičiui. Epizode panaudota archyvinė medžiaga iš LRT ir Lrytas.tv.

 

Rūtai Meilutytei neseniai paskelbus, kad ketina nebetęsti plaukikės karjeros, siūlome pasiklausyti interviu su išskirtine Lietuvos sporto asmenybe.

Būdama 15-os Rūta laimėjo aukso medalį Londono olimpinėse žaidynėse ir tapo jauniausia 100 m plaukimo krūtine čempione olimpiados istorijoje. Per beveik 10 metų karjerą ji laimėjo 20 aukso ir 10 sidabro medalių tarptautinėse žaidynėse. Meilutytei lig šiol priklauso 100 m plaukimo krūtine pasaulio rekordas.

Rūtos pergalės tapo Lietuvos pergalėmis, tačiau didžiulis dėmesys paauglei peraugo į tai, ką ji pati vadina chronišku susikaustymu.

„Jausdavausi, kad jūs mylite mano pasiekimus, bet niekas nepamatė, kad už jų yra drovus ir baikštus žmogus“, – sako Rūta išskirtiniame interviu „Nyla“ podkastui. Pastaruosius kelerius metus sportininkė kovojo su depresija ir norėjo perkurti savo gyvenimą. Dabar ji turi šansą tai padaryti.

„Nanook“ įkūrėjai Artūras Morozovas ir Berta Tilmantaitė aplankė Rūtą jos šeimos namuose Kaune, Šilainiuose.

Tai yra pirmasis Rūtos interviu paskelbus, kad ji baigė plaukikės karjerą.

 

NYLA podkastas siekia dekonstruoti modernų pasaulį, analizuodamas kultūrinius ir socialinius virsmus, veikiančius mūsų gyvenimus. Podkastą išlaiko patys klausytojai, o jį kuria žurnalistų kolektyvas „Nanook“.

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.