IEVA GUDMONAITĖ

Kvietimas į parodą

 Tai ji, ta mergaitė – klaidžiojo pavilniu, laukuose – kur iš vienos pusės euforiškai spindėjo Dailės akademijos pastatas, o iš kitos – cerkvė baltoji – šių pastatų įtampos zonoje ji ir sklendeno, palaikoma nestipraus aliejinių dažų aromato, kuris sklido nuo paletės, palaikoma rožinę jos striukės spalvą atspindinčio sniego – -

   IMG_9370(1)Paskui išvyko su drobėmis į Telšius motyvų ieškoti– prizmus, vietoj erazmus. Grįžus slapstėsi, puošėsi suknelėmis, slapstėsi nuo dėstytojų ir kursiokų, kad niekas nesuprastų, kad grįžo – o kai sužinojo – įrašinėjo pokalbius su dėstytojais.

  Kai grįžo, viskas, kas beliko – buvo šitie laukai prie Vilnelės, kuriuos rekomendavęs tapyti vienas iš katedros dėstytojų(“Kuo tau blogi laukai prie Vilnelės?”). Laukai, tai laukai. Laukai čia, laukai ten.

 

  Nežinau, kodėl ji, ta mergaitė su rožine striuke, manęs nepalieka. Dabar jau tikrai ją išleidžiu. Eik į laukus tuos, eik, ir negrįžk, arba plauk upe, kaip nori.

 

*

 Kviečiu į parodą (tapyba, video, performansai) Dailės akademijos galerijoje (Pilies g. 44/2). Atidarymas  – kovo 9 d. 17 val.

Kovo 11 d. video darbų peržiūra 16.30 val. ten pat.

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.