18 sentencijų apie svaiginimąsi

Viliuosi, nesi iš tų žmonių, kurie apsvaigsta vien nuo minties apie alkoholį (neminėti to žodžio!). Iš tiesų be galo keista, kad galvojant apie svaigalus žmonėms protas susisuka labiau, nei juos vartojant.

Frederick Goodyear

Nėra jokios abejonės, kad žmoniją alkoholis valdo dėl savo galios žadinti tuos slėpininguosius žmogiškosios prigimties ypatumus, kuriuos blaivią valandą paprastai mala į dulkes šalti faktai ir sausas kritiškumas.

William James

Gėrimas padeda praskleisti šydą; leidžia žvilgtelėti į kerinčiuosius kūrybos Magus, beriančius į plaukiančią sąmonę savo burtažodžių sėklą.

Don Marquis

Išgerk, kol neištroškai.

Airių patarlė

Negeriu aš dėl to, kad žinočiau, kada gerai leidžiu laiką.

Lady Astor

Bare neramumų, regis, nebūna nė kvapo, kol jo slenksčio neperžengia moters aukštakulnis. Neklauskite kodėl, bet moterys tarp baro vyrų kažin kaip sukelia sumaištį.

Humphrey Bogart

Vienas iš gluminančių amerikietiškų papročių pasikeitimų: mano laikais girtuokliai dažnai susipliekdavo, bet tik ne tokiose baro muštynėse su peiliais, kaip dažnai nutinka dabar. Tais laikais kas nors kam nors užvoždavo, bet po visko ištiesdavo ranką, ir būtų buvęs negirdėtas dalykas, jei kas būtų atsisakęs paduoti savąją.

Lillian Hellman

Geriantis truputėlį per daug geria gerokai per daug.

Vokiečių patarlė

Uždarykite žmogų kambaryje, kur galės žaisti domino, skaityti laikraščius ir įdomiai, jo manymu, pasišnekučiuoti; pamatysite, tas žmogus gers ne taip greitai ir ne tiek daug kaip įprastai. Trumpiau tariant, be gėrimo, jis turės kitų pramogų; taigi, argi geriama ne dėl pramogos ir noro užmiršti bet kokias bėdas?

Arthur Helps

Šokim iš šlapių rūbų į sausą martinį.

Robert Benchley

Marihuanos sukelta būsena visados egzistenciška. Tu jauti kiekvienos akimirkos svarbą ir kaip ta akimirka keičia tave. Jauti savo būtį, įsisąmonini milžinišką niekio mechanizmą – muzikinio grotuvo dūzgesį, beprasmio pertrūkio tuštumą, įsisąmonini tarp kiekvieno iš mūsų vykstantį karą: kaip niekis kiekviename iš mūsų taikosi pulti kitų būtį, kaip mūsų būtis savo ruožtu yra puolama kitų niekio.

Norman Mailer

Visa, kas gali būti sukelta chemiškai, gali būti sukelta ir kitokiais būdais, t. y. jei turime pakankamai žinių apie atitinkamą procesą.

William S. Burroughs

Narkotikų propaganda yra absoliučiai evangeliška: „Įkalk rūgšties ir būsi išgelbėtas“ prilygsta „Jėzus išgelbės“ ištarmei… Narkotikus legalizavus nebeliktų virpuliuko…

Karl Shapiro

Niekas nebūna taip atstumiančiai pasipūtęs kaip žmogus, ką tik metęs rūkyti.

Sydney J. Harris

Geriau jau truputėlį pabūt be žmonos nei valandą be tabako.

Estų patarlė

Tabakas, kai nerūkai, užpildo mintis; nėra kitos išeities, kaip tik jas išrūkyti.

Robert Lynd

Nors narkotikai iš tikrųjų malšina nerimą, kur kas svarbesnė jų paskirtis – sukurti iliuziją, kad nebėra ribos tarp valios ir jai nepavaldaus objekto. Tas sukeltas visumiškumo pojūtis, – kad ir kokia savavališka narkotinė būsena atrodytų iš šalies, – akimirksnį ir subjektyviai regisi esąs stipri ir atsakinga valia. Štai kodėl, mano įsitikinimu, grėsmė tapti priklausomiems mūsų amžiuje tokia didžiulė.

Leslie H. Farber

Papsėk savo pypkę ir tylėk – pasaulyje tik vėjas ir dūmai.

Airių patarlė


Iš: The Macmillan Treasury of Relevant Quotations. London & Basingstoke:
The Macmillan Press Ltd, 1980
(sud. Edward F. Murphy)

Atrinko ir vertė Andrius Patiomkinas

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.