Nuo baroko rūmų iki naujo muziejaus: Kultūros ministerija kviečia į kultūros erdvių festivalį

 

Rugpjūčio 23–25 d. Kultūros ministerija kviečia visuomenę į kultūros erdvių festivalį „16“. Jo metu bus galima aplankyti net 16 per pastaruosius metus atnaujintų ar visiškai naujų kultūros įstaigų visoje Lietuvoje: teatrų, muziejų, bibliotekų, koncertinių įstaigų.

„Festivaliu simboliškai vainikuojame ypač intensyvų kultūros erdvių atnaujinimo etapą. Šis proveržis nebūtų įmanomas ne tik be valstybės ir ES investicijų, bet ir be aktyvių ir iniciatyvių kultūros darbuotojų, – sako kultūros ministras Simonas Kairys. – Nors festivalyje dalyvauja 16 kultūros įstaigų erdvių, realus jų skaičius yra dar didesnis. Keletas įstaigų festivalyje nedalyvaus dėl objektyvių aplinkybių: intensyvių pasiruošimo artėjančioms parodoms darbų ar tebesitęsiančių rangos darbų. Tai – LVSO salė, Šiuolaikinio meno centras, Žemaičių muziejus „Alka“. Taigi ir po festivalio mūsų laukia dar ne vienas sugrįžimas į atnaujintas kultūros erdves.“

Festivalyje „16“ dalyvaujančios kultūros įstaigos lankytojams parengė specialias programas. Paskutinį rugpjūčio savaitgalį atgimusiuose pastatuose lauks daugybė nemokamų ekskursijų, edukacinių užsiėmimų. Rugpjūčio 24 d. 11.30 val. Stasys Museum Panevėžyje vyks diskusija „Kultūrinis regionų renesansas: utopija ar realybė?“, kurioje dalyvaus tiek regionuose, tiek didžiuosiuose miestuose kuriantys menininkai, kultūros vadybininkai. Diskusiją bus galima stebėti gyvai arba žiūrėti jos tiesioginę transliaciją Kultūros ministerijos „Facebook“ paskyroje.

Rugpjūčio 23 d., penktadienį, festivalį „16“ atidarys Prano Gudyno restauravimo centras, kuris kviečia į tris temines ekskursijas. Šeštadienį ir sekmadienį lankytojų lauks Ąžuolyno biblioteka, Kauno IX forto memorialinio komplekso ekspozicijų pastatas, Lietuvos audiosensorinė biblioteka, Lietuvos žydų kultūros ir tapatybės muziejus, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus atviros saugyklos, Radvilų rūmų dailės muziejus, Sapiegų rūmai, Stasys Museum, Trakų istorijos muziejus, Žemaičių vyskupystės muziejus Varniuose, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, keturi Lietuvos nacionalinio muziejaus padaliniai: Istorijų namai, Pilininko namas, Signatarų namai Vilniuje ir Jono Šliūpo muziejus Palangoje.

Į didžiąją dalį ekskursijų būtina išankstinė registracija.

Išsamiau https://lrkm.lrv.lt/lt/nuorodos/kulturos-erdviu-festivalis/

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.