AIDAS KELIONIS

Brūkštelėjimai

 

Išėjimas

 

Tik apie protingą žmogų galima pasakyti, kad išėjo iš proto, nes kvailiui nėra iš kur išeiti ir į kur grįžti.

 

Laikas

 

Žmonės įvairiais būdais praleidžia laiką. Būna, kad gyvenimas praeina pro šalį, bet laikas niekada taip nesielgia, nes yra uždarytas laikrodyje.

 

Būtis

 

Sakoma, kad reikia būti čia ir dabar, bet gyvenime dažnai pasitaiko, kad būni čia, tačiau ne dabar arba dabar, bet ne čia…

 

Ūpas

 

Po labai lietingos nakties sėdu prie automobilio vairo. Šalikelėje telkšo didelė bala. Pamatęs praeivį dideliu greičiu važiuoju per patį balos vidurį ir aptaškau praeivį nuo galvos iki kojų. Nuotaika kaipmat pakyla, o ir pats jaučiuosi švaresnis.

 

Oda

 

Baltojo lokio oda yra juoda. Tad nuskutus jį plikai po Arktį lakstytų juodasis lokys.

 

Vanduo

 

Dažnai sakoma, kad visi galai prapuola kaip į vandenį, bet retai kas ten ieško, o jeigu ieško, vargu ar randa.

 

Metimas

 

G. Einikis ištobulino metimą kabliu. Kai į krepšį metama šiuo būdu, sakoma, kad atliekamas metimas kabliu. O kai mesdamas kabliu pelno taškus – tuomet tai vadinama kabliataškiu.

 

Tikėjimas

 

Kažkada klasikas rašė: „Pasauliu netikiu, o Pasaka tikiu.“ Mūsų laikais sakoma: nacionaliniu stadionu netikiu, o pasaka tikiu.

 

Mankšta

 

Laikraštyje rašoma, kad gyventojai pakraupo gavę sąskaitas už šildymą: „Teko net prisėsti.“ Jeigu kambaryje nebūtų buvę kėdžių, būtų tekę pritūpti. Kuo didesnė sąskaita, tuo daugiau pritūpimų. Užtat sutaupytų ir nereikėtų mokėti už sporto klubą.

 

Klimato šiltėjimas

 

Vis kalbama, kad reikia rūšiuoti atliekas ir mažinti klimato šiltėjimą. Betgi žiemą visi dejuoja dėl didelių sąskaitų už šildymą. Tad siūlyčiau nerūšiuoti atliekų, tuomet klimatas šiltės ir šildymas bus pigesnis.

 

Vaikštantis autobusas

 

Kartą važiavau autobusu į Lazdijus. Sustojus stotelėj visi keleiviai ruošėsi lipti. Prie atidarytų durų pirmiausia priėjo bobutė, stovėjusi stotelėj, ir paklausė vairuotojo: „Gal žinot, kada link Seirijų eis autobusas?“ Vairuotojas gūžtelėjęs pečiais atsakė, kad nežino. Jeigu bobutė būtų paklaususi, kada autobusas važiuos, gal vairuotojas ir būtų žinojęs.

 

Geriausias draugas

 

Jeigu manęs paklaustų, kas yra geriausias žmogaus draugas, atsakyčiau, kad kitas žmogus. Na, vyro geriausias draugas – moteris, bet būna ir kitų variantų. Bet šiais laikais visi kalba, kad geriausias žmogaus draugas – šuo. Kai ėjau į pradinę mokyklą, turėjau kuprinę, ant kurios buvo nupiešta šuns galva ir angliškai parašyta, kad šuo – geriausias žmogaus draugas. Gal dėl to ir gyvenu vienas.

 

Pajėgumas

 

Jeigu pro paradinį įėjimą įžengi į Lazdijų biblioteką, pamatai du veidrodžius iš eilės. Ant pirmo užrašyta: „Aš galiu viską.“ Ant kito užrašyta: „Šiandien bus gera diena.“ Na, jeigu gali viską, tai bus gera ne tik diena, bet ir visas gyvenimas.

 

Kinas

 

Iš Lazdijų paskambinęs draugas sakė, kad šiandien Lazdijų kultūros centre rodys kiną. Aš jam atsakiau, kad ne vieną kiną esu matęs Vilniuje, ir paprašiau paskambinti, kai rodys japoną.

 

Partneris

 

Per televiziją rodo reklamą, kad vienas prekybos tinklas skelbiasi visų žiūrovų grilio sezono partneriu. Apsidžiaugiau, nes pamaniau, kad man nemokamai iškeps įvairiausių grilio patiekalų – teliks valgyti ir mėgautis, bet pasirodo, kad pačiam reiks ir nusipirkt, ir išsikept. Tai koks, sakykit, čia grilio sezono partneris? Apgavikai ir tiek.

 

Geras šuo

 

Per vienos televizijos žinias rodė, kaip viename kaime vilkas įsliūkinęs į tvartą pjovė avis. Man vilkas pasirodė nelabai didelis, tad paskambinęs draugui ūkininkui paklausiau, ar iš tiesų vilkas toks mažas. Jis atsakė, kad kaip geras šuo. Atsisveikinęs sėdžiu ir galvoju, kad jeigu vilkas geras šuo, tai kodėl jis kandžioja ir drasko avis.

 

Narcizas

 

Vyras su žmona atvažiavo į Druskininkus ir apsistoję viename viešbutyje kitą rytą nutarė eiti pasižiūrėti didelio ploto žydinčių narcizų prie Druskonio ežero. Ryte vyras pabudęs atidžiai pasižiūrėjo į veidrodį ir vėl atsigulė. Pabudusi žmona pradėjo žadinti vyrą sakydama, kad reikia keltis ir ruoštis eiti žiūrėti narcizų. Vyras atsakė, kad niekur neis, nes šiandien jau matė narcizą.

 

Gėris

 

Kartą važiuodamas autobusu girdėjau keturių vyrų kompanijos pokalbį, kuriame jie minėjo savo draugą. Vienas iš vyrų pasakė, kad draugui gerai, nes jis jaunas. Ar iš tikrųjų jaunystė yra būtina gėrio sąlyga?

 

Atsipalaidavimas

 

Per vienos iš televizijų reportažą pranešė, kad vasarą vykstančiuose elektroninės muzikos festivaliuose didžioji dalis publikos norėdama atsipalaiduoti vartoja narkotines medžiagas. Vadinasi, ta muzika tokia prasta, kad jos klausant malonumą galima pajausti vien nuo ko nors apkvaišus…

 

Pavasaris

 

Druskininkuose yra autobusų stotelė pavadinimu „Pavasaris“. Žiemą ar rudenį važiuodamas kurorto maršrutiniu autobusu niekada nepravažiuoju šios stotelės. Išlipęs dairausi pavasario ženklų.

 

Vandenynas

 

Vienas vyras į feisbuką įkėlė savo nuotrauką, kurioje geria kokteilį prie baseino. Nuotrauką pavadino: „Atokvėpis prie Indijos vandenyno, Vietname.“

 

Greitis

 

Sakoma, kad dabar laikas eina greičiau nei anksčiau. Iš tikrųjų taip ir yra, nes kai žmonės masiškai pradėjo vaikščioti pasispirdami dviem lazdomis, Žemės rutulys pradėjo suktis žymiai greičiau.

 

Sakė

 

Toks žmogelis sakė, kad japonas jam pasakė, jog pasaulyje skaniausia yra sakė.

 

Viskis

 

Škotas apsivilkęs kiltą, visuomet jis turi viltį, kad po valgio po truputį siurbčios jis linksmai viskutį.

 

Alus

 

Storas čekas visą parą sėdi prie alaus bokalo. Taip bokalas po bokalo tuoj išgirsim jo vokalą.

 

Samanė

 

Lietuvoje samanė dar vadinama kurtinio ašaromis. Jeigu taip būtų iš tikrųjų, šie paukščiai mūsų šalyje seniai būtų išnykę, nes lietuviai tokiais dideliais kiekiais maukia samanę, jog visus kurtinius būtų ilgai ir skaudžiai mušę, kad šie kuo labiau verktų.

 

Stadijos

 

Vienas politikas buvo uoktelėjęs, kitas guogtelėjęs, o trečias zuoktelėjęs.

 

Šnypščiantis

 

Šykštus šlykštus šiogūnas šiurpiai šliurpia šaltibarščius, šiurena šlapius šinšilos šonkaulius, šalia šunys šnopuoja šniaukšdami švininius šarvų šipulius, šlamšdami šimtamečius šimtalapius, šiltus šalpusnius, šienaudami šalikelių šilus, šokiruodami šokuojančias šoklias šelmes šimpanzes.

 

Paukščių pienas

 

Kai mažas valgydavau saldainius „Paukščių pienas“, manydavau, kad jis baltas. Bet kartą virš manęs praskridęs paukštis paženklino mano rūbus balta žyme. Maniau, kad tai ir yra tas paukščių pienas, bet pasirodo, jog tai buvo paukščio šūdas. Nuo to laiko pradėjau šių saldainių nemėgti.

 

Atleisk

 

Kažkada viena televizija rodė laidą pavadinimu „Atleisk“. Joje rodydavo, kaip įvairių įmonių ar firmų vadovai atleidinėja darbuotojus. Kai visi darbuotojai buvo atleisti, televizijos studijoje per šią laidą atleido ir vadovus.

 

Paralelinis pasaulis

 

Šalia normalaus pasaulio egzistuoja ir kitoks – paralelinis pasaulis. Jame geriamas nealkoholinis alus, vynas ir kokakola be cukraus, valgomi ekologiški vaisiai ir daržovės, geriama kava be kofeino.

 

Patarimas

 

Kai paaugęs vaikinas susiruošė eiti į pirmą rimtą balių savo gyvenime, tėvas jį perspėjo, kad nepadarytų gėdos. Sūnus paklausė tėčio, ką šis turi galvoje. Kiek pils, tiek gerk, – atsakė tėtis.

 

Išmintis

 

Reikia žinot, su kuo gert, ką gert, kada gert ir kur gert.

 

Prasilenkimas

 

Dideliu greičiu miesto gatvėmis lėkdami paspirtukininkai prasilenkia su gyvenimu, kuris lekia priešpriešine kelio juosta.

 

Saugumas

 

Vilnietis, kuris nuvažiuoja į Kauną apsivilkęs krepšinio komandos „Rytas“ marškinėlius, turi daugiau šansų nukentėti nei kaunietis, nuvažiavęs į Vilnių apsivilkęs Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, nes sostinėje irgi yra „Žalgirio“ klubas – tik futbolo.

 

Kojos

 

Druskininkuose užėjau į batų parduotuvę. Man pardavėja pasiūlė pasimatuoti vieną batą. Jis tiko, tad paprašiau atnešti antrą šios poros batą. Ilgai ieškojusi pardavėja pasakė, kad kitas batas yra jų parduotuvėje Palangoje, ir pažadėjo jį atvežti. Pasijutau kaip klausydamas V. Kernagio dainos: „Viena koja Varėnoj, kita koja Klaipėdoj.“

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.