Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus atvėrė naujo pastato duris: kviečia į atviras saugyklas

 

Po 16 metų trukusios rekonstrukcijos duris atvėrė naujos Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus pastatų patalpos. Jose muziejinės vertybės eksponuojamos atvirose saugyklose, kurias apžiūrėti ir pažinti nuo šiol galima ekskursijose su gidu.

Naujasis pastatas sustiprina iki šiol muziejaus puoselėtą kryptį – ne tik visuomenei pristatyti įdomius, svarbias istorijas pasakojančius eksponatus, bet ir būti turiningo laisvalaikio praleidimo erdve.

Gintarės Grigėnaitės nuotrauka

Gintarės Grigėnaitės nuotrauka

„Džiaugiamės, kad Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus jau turi naujas, interaktyvias ir atviras saugyklas. Todėl mūsų muziejaus lankytojai galės pamatyti labai išsamią ir įdomią Lietuvos teatro, muzikos ir kino istoriją. Saugyklos yra ne tik atviros, bet ir interaktyvios: pavyzdžiui, parodysime, kaip veikia XX a. 8 dešimtmečio kino projektorius, kino montavimo stalas arba kino filmų kopijavimo aparatai. Teatro saugykloje bus galima išgirsti pasakojimą apie žymų režisierių Juozą Vaičkų arba pirmąjį Lietuvoje pastatytą spektaklį. Nors kiekvienoje saugykloje pristatoma vis kita tema, tačiau viskas vis tiek gana susipynę, nes pačiose saugyklose ir skamba muzika, ir demonstruojami vaizdo įrašai“, – sako Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus direktorė Nideta Jarockienė.

Vilniaus širdyje esančiame naujame komplekse įrengtos septynios atviros saugyklos – vienos moderniausių atvirų ir interaktyvių muziejinių vertybių saugyklų Lietuvoje. Jose saugoma 70 proc. muziejaus kolekcijos. Saugyklose sumontuota Nyderlandų įmonės „Bruynzeel Storage Systems“, novatoriškų ir erdvę kuriančių sprendimų muziejuose lyderės Europoje, sukurta įranga. Šiuo metu mūsų šalies muziejuose nėra tokių analogų.

Pastatuose įdiegtos elektros energiją taupančios vėdinimo kameros su rotaciniais rekuperatoriais, tarptautinius standartus atitinkanti saugyklų klimato kontrolės sistema, šiuolaikiška gaisro gesinimo dujomis įranga, įrengti 9 šiuolaikiški darbuotojų kabinetai, moderni daugiafunkcė renginių salė, mažoji konferencijų salė, lankytojams skirta skaitykla bei kavinės zona.

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus 2008–2023 m. įgyvendino investicijų projektą, kuriam skirta 9 mln. 134 tūkst. eurų Valstybės investicijų programos kapitalo investicijų lėšų.

Į ekskursijas grupėms registruotis galima telefonu +370 616 711 33 arba el. paštu edukacija.ltmkm@gmail.com, o apie nemokamas ekskursijas informaciją kviečiame sekti Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus interneto svetainėje bei muziejaus socialinių tinklų paskyrose.

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.