AIDAS KELIONIS

Brūkštelėjimai

Smokingas

 

Žmogus apsivilkęs smokingu planavo užeiti į kavinę, bet pamatęs užrašą no smoking nuėjo namo.

 

Kritimas

 

Laikraštis rašo, kad per uostamiesčio centrą tekanti Danė vasarą nusidažo žaliai – žydi. Dėl deguonies trūkumo žuvys gali pradėti kristi. Na, žuvys gali kristi iš dangaus, iš dviejų metrų aukščio ar nuo stalo, bet vandenyje jos kristi negali. Nebent grimzti į dugną arba iškilti pilvais į viršų.

 

Antra jūra

 

Anykščiai norėdami tapti kurortu gręžia mineralinio vandens gręžinį. Bet vanduo jame pasirodė dvigubai sūresnis nei Baltijos jūroje. Na, niekam ir nereikia antros Baltijos. Geriau antra jūra Anykščiuose, kad ir sūresnė.

 

Išeitis

 

Sakoma, kad žmonėms reikia daryti gera, tuomet ir pats sulauksi dar daugiau gero. Pabandžiau daryti gera, bet gero iš kitų nesulaukiau. Tad beliko daryti bloga.

 

Teismai

 

Lietuvoje yra net kelių tipų teismai: apylinkių, apygardų, Apeliacinis ir Aukščiausiasis Teismas, ir net Vyriausiasis administracinis teismas. Ir jeigu žmogus visą savo gyvenimą neturėjo garbės juose apsilankyti, nuo Paskutinio teismo jis tikrai nepabėgs.

 

Veganai

 

Netiesa, kad veganai nevalgo mėsos. Ne kartą teko matyti, kaip jie valgo saulės zuikučius.

 

Ne vietoje

 

Visą gyvenimą žinojau, kad jūra Lietuvoje yra prie Klaipėdos, Palangos ir kitų vietovių. Bet nuėjęs prie Druskininkų fontano pamačiau, kad ten galima užsisakyti M. K. Čiurlionio muzikinį kūrinį „Jūra“, o nuėjęs į vieną sanatoriją atsidūriau jūros bangų baseine.

 

Klausimas

 

Per televizijos žinias rodė reportažą apie vasarą patiriamas traumas. Nemažai žmonių traumas patiria iškritę iš medžio. Žiemą jau žymiai mažiau žmonių iškrenta iš medžių, bet kodėl jų sutinki ne mažiau nei vasarą?

 

Akimirka

 

Viename Lietuvos mieste yra Akimirkos gatvė. Joje gyvenantys žmonės visą gyvenimą laukia akimirkos žavingos.

 

Bufonada

 

Vilniaus „Žalgirio“ futbolo komandoje žaidžia O. Buffas, visi futbolo gerbėjai žino legendinį Italijos vartininką G. Buffoną. Kai jie prastai žaidžia, jų žaidimas primena bufonadą.

 

Maskavimas

 

Per žinias pranešė, kad per sieną gabenamos kontrabandinės cigaretės dažniausiai maskuojamos agurkais, šokoladu ir durpėmis. Atrodytų, kad šioje trijulėje netinka nevalgomos durpės, bet jas padegus galima mėgautis karštu šokoladu ir keptais agurkais. Tiesa, po šio veiksmo cigaretės bus nebetinkamos rūkyti.

 

Statistika

 

Policija pateikė statistiką apie važinėjančius paspirtukais ir pėsčiuosius. Pasirodo, kad paspirtukininkų partrenkiami asmenys daugiausia būna blaivūs. O nuo paspirtukų nukrentantys asmenys dažnai būna išgėrę. Na, iš tiesų, kokia prasmė vaikščioti išgėrus, jeigu išgėrus galima važiuoti?

 

Gynyba

 

Man ant dilbio meistras ištatuiravo NATO ženklą. Vadinasi, jeigu mane kas nors užpuls, tuomet mane asmeniškai gins visa NATO – visus 193 cm ir 130 kg.

 

Mažam kambarėly

 

Kažkada senelis dainavo: mažam kambarėly ugnelę kuriu. Vėliau anūkas nupirko jam išmanųjį. Dabar senelis atsikėlęs ryte įsijungia išmanųjį ir per jutubą žiūri, kaip jis anksčiau dainuodavo: mažam kambarėly ugnelę kuriu…

 

Įmygis

 

Jeigu prabundi ir nežinai, koks paros metas, vadinasi, miegi giliai. Jeigu prabundi ir nežinai, kokia savaitės diena, vadinasi, miegi labai giliai. Jeigu miegi ir neprabundi, vadinasi, esi miręs.

 

Ryšys

 

Vienas gaudo žuvį, kitas gaudo ryšį, o trečias sėdi surištas iš viso be jokio ryšio.

 

Pieniškos dešrelės

 

Į barą įėjo aukštas ir galingas vyras su mažu sūnum. Šiam užsakė pieniškų dešrelių su bulvytėm, o sau užsisakė to paties, nors iš tikrųjų mėgo kiaulienos kepsnį. Kai tėtis pasens, sūnus jam tam pačiam bare užsakys pieniškų dešrelių su bulvytėm ne dėl to, kad jis jam mažam to užsakė, o dėl to, kad prieš daug dešimtmečių tėtis pats sau to užsisakė.

 

Kampas

 

Ant vieno Leipalingio bažnyčios tvoros kampo parašyta „Kapų gatvė“. Ant kito – „Veisiejų gatvė“. Bet Kapų gatvė veda ne į Veisiejų kapus, o į Leipalingio.

 

Meilė

 

Poetė rašė: „Vilnele, bėk į Viliją, / O Vilija – į Nemuną… / Sakyk: tėvynę mylime / Labiau mes už gyvenimą.“ Jeigu žmogus tėvynę myli labiau už gyvenimą, vadinasi, tai negyvas žmogus. Tuomet tėvynės ir jo meilė yra iškreipta.

 

Barzda

 

Per sporto žinias pranešė, kad Kroatijos ir Serbijos pilietybes turintis krepšininkas Nemanja Bezbradica ir toliau rungtyniaus „Šiaulių“ krepšinio komandoje. Parodytoje nuotraukoje krepšininkas iš tikrųjų buvo be barzdos.

 

Paspirtukas

 

Rudenį einu gatve ir spardau rudus kaštonus. Mane aplenkia paspirtukininkas. Greitai pribėgęs paspiriu paspirtuką. Šis su paspirtukininku pradeda riedėti dar greičiau. Lyg kaštonas, paspirtas rudenį.

 

Vanduo

 

Kai žmogus nuskęsta, sakoma, kad jis prigėrė. Kai žmogus geria alkoholinius gėrimus, sakoma, kad jis girtauja. Bet girtaujant daugiau žmonių prigeria nei besimaudant.

 

Stadionas

 

Kažkada Švedijos futbolo klubas „IFK Göteborg“ žaidė „Swedbanko“ stadione. Tuomet ir aš buvau turtingas, nes turėjau ne tik sąskaitą „Swedbanke“, bet ir nuosavą stadioną.

 

Mįslė

 

Muitininkas sustabdęs sunkvežimį ir apžiūrėjęs krovinį ir jo dokumentus atėjo pas kolegą ir sako: nieko nesuprantu, vairuotojas sako, kad veža džemą, dokumentuose parašyta, kad veža jamą, o aš matau tik paprastą marmeladą…

 

Pica

 

Šalia bažnyčios picerija. Tad per mišias, kai kalbama malda „Tėve mūsų…“, kunigas ir visi dalyvaujantys jose sako: „Kasdienės mūsų picos duok mums šiandien…“

 

Išėjimas

 

Vaikas stovi prie kasos parduotuvėje ir perka šokoladą. Mažylis duoda kasininkei eurą, nors šokoladas kainuoja eurą penkiasdešimt centų. Pardavėja sako, kad už tiek, kiek turi mažylis, šokoladas neišeina. Vaikas atsako, kad tuoj ateis mama ir išeis. Taip, iš pradžių išeis šokoladas, o paskui mama su vaiku išeis iš parduotuvės.

 

Zuikis

 

Dar praeitame amžiuje, kai buvau jaunas ir netgi galbūt gražus, Vilniuje įlipau į troleibusą norėdamas pavažiuoti vieną stotelę, tad bilieto nepirkau. Prie manęs priėjusi maža kontrolierė paprašė parodyti bilietą. Atsakiau, kad neturiu. Ji nužvelgusi visus mano 193 cm pasisuko į kitus keleivius ir tarė: „Pažiūrėkit, koks didelis zuikis!“

 

Vairuotojams

 

Vienoje parduotuvėje Druskininkuose teko matyti alkoholinį gėrimą, skirtą vairuotojams, kuriuos kartais vadina šoferiais. Greipfrutų skonio pusės litro talpos alaus kokteilis vadinamas „Schöfferhofer“. Jis turi 2,5 tūrio proc. alkoholio. Galima gerti vakare, bet labiausia tinka ryte prieš vairuotojo darbą, ypač jeigu vakare buvo geriama degtinė.

 

Klumpakojis

 

Šokis „Klumpakojis“ taip vadinamas ne dėl to, kad šokama su klumpėmis, o dėl to, kad jį šokančių šokėjų klumpa kojos.

 

Bažnyčia

 

Bičiuliai ir pažįstami manęs vis klausinėja: ar matei, kokia graži Druskininkų bažnyčia? Ilgai vaikščiojau aplink ir galvojau, ko čia visi taip aikčioja. Tiesiog raudonų plytų pastatas ir tiek…

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.