AIDAS KELIONIS

Brūkštelėjimai

 

Matymas

 

Parėjęs į namus tu pamatai, kad liko tiktai tavo namo pamatai.

 

 

Aukštyn kojom

 

Kai kuriuose miestuose stovi aukštyn kojom apversti namai, o už įėjimą į juos ima pinigus. Aš galiu nemokamai parodyt savo aukštyn kojom apverstą butą.

 

 

Kvadratas

 

Būdamas vaikas mokykloje su kitais mokiniais žaisdavau kvadratą. Matyt, šį žaidimą mėgo teatro režisierius E. Nekrošius, nes pastatė legendinį spektaklį „Kvadratas“.

 

 

Perėja

 

Net jeigu avite adidus, kai eisite per perėją, vis vien būkite atidūs.

 

 

Reitingai

 

Šeštadienį „Lietuvos ryto“ paskelbtuose reitinguose matosi, kad pasitikėjimas Bažnyčia Lietuvoje mažiausias per 25 metus. O jau seniai populiarumo reitingo viršūnėje yra ugniagesiai gelbėtojai. Reikėtų ugniagesius su kaukiančiomis ir blizgančiomis mašinomis, iš žarnų besiliejančiomis putomis ir nedegiais kombinezonais pasiųsti laikyti mišių. O kunigai tegu per gaisrus kalba maldas ir rėžia pamokslus, kad ugnis neplistų, ir gesina ją besiplaikstančiais sutanų padurkais.

 

Ramunės Pigagaitės nuotrauka

Ramunės Pigagaitės nuotrauka

 

Pavojus

 

Vasario pabaigoje per žinias pranešė, kad Paryžiuje tuoj sprogs magnolijos. Spec. tarnybų vėl laukia įtemptas darbas: gyventojų evakuacija iš pavojingų vietų ir parduotuvių, salonų bei įstaigų vitrinų saugojimas nuo galimos didelės žalos.

 

 

Tolis

 

Anatolijus, draugų vadinamas Toliku ar tiesiog Tolia, siaučiant uraganui Anatolijui sėdėjo prie jūros ir degindamas tolį žvelgė į tolį.

 

 

Kainos

 

Kažin ką apie didėjančias kainas galvoja Kainas ir netgi Abelis?

 

 

Palūkanos

 

Važiuodamas į Vilnių matau upelį Lukną ir kaimą Paluknį. Net kelionėje negaliu pailsėti nuo minčių apie palūkanas…

 

 

Keiksmažodžiai

 

Daug kam patinka keiktis rusiškai vartojant matus. Na, kai link taromato sklindant prastam aromatui artinasi eilinis alaus mėgėjas, tai tas žodis didelės disharmonijos nesukelia, bet kai link bankomato ar paštomato žengia inteligentas, matai čia jau nelabai dera. O kai šviesuolis savo žmonai sako, kad eina pasiimti knygų į knygomatą, keiktis išvis nederėtų.

 

 

Gemzė

 

Gemzės reklamoj žmogus kaip pūkelis šokinėja nuo akmens ant akmens. Prisirijęs gemzės užlipau ant Puntuko ir nuo jo pabandžiau nušokti iki Laimės žiburio. Dabar slankioju su ramentais ir jokia gemzė nepadeda.

 

 

Regina

 

Regina „Reginos“ viešbutyje dainuoja regį ir regi Regimantą Adomaitį.

 

 

Oro pavojus

 

Vakare prisivalgę žirnių su spirgučiais visą naktį perdė̃m pérdėm.

 

 

Šūvis

 

Snaiperis, pamatęs neatsargiai galvą iškišusį priešo kareivį, nusišypsojo: šaunù, tuomet šáunu.

 

 

Dviračiai

 

Vienas sporto žurnalistas rašė veltui, kitas ne veltui, o trečias „Vueltoj“.

 

 

Robinzonas

 

Robinzonas – Robinas Hudas, sėdintis zonoj ir vilkintis kombinezoną.

 

 

Rinkimai

 

Kęstutis Tubis dalyvavo Anykščių mero rinkimuose ir pateko į antrą turą. Vyriausioji rinkimų komisija dėl tam tikrų netinkamų darbų pašalino jį iš rinkimų, bet teismas jam vėl suteikė galimybę grumtis dėl mero posto. Ilgą laiką buvo neaišku – to be or not to be Kęstučiui Tubiui Anykščių mero rinkimuose.

 

 

Pokyčiai

 

Dėl Vilniaus mero posto varžėsi A. Zuokas ir V. Benkunskas. Po rinkimų paprastas Benkunskas virto (Tai) Ben(t)kunsku.

 

 

Stotelė

 

Autobusas veža į „Ateities“ stotelę. Įlipęs ten važiuoju, nes noriu pažiūrėti, kaip atrodo ateitis. Bet ten nuvykus ateitis virto dabartim, o netrukus praeitim.

 

 

Uodų puota

 

Mėgstamiausia Lietuvos uodų daina yra „Purpurinis vakaras“, nes joje lyrinis herojus prisiliuobęs samanės krenta veidu į samanas. Tuomet uodai netrukdomi ir niekieno nevaržomi gali atsigerti šio žmogaus kraujo, kuriame yra nemenkas promilių kiekis, tad ir uodai kartu apgirsta.

 

 

„Tuborgas“

 

1980 metais Vimbldono teniso turnyro finale susigrūmė švedas B. Borgas ir amerikietis J. McEnroe. Mačas buvo itin įtemptas ir jame prireikė visų penkių setų. Tvyrant mirtinai tylai finalą stebintis ir švedą palaikantis Anglijos lietuvis suriko: „Tu Borgas ar ne?“ Tai išgirdęs danų alaus kompanijos vadybininkas naują alų pavadino „Tuborgu“.

 

 

Spausdintuvas

 

Kiek daug gali šiuolaikinės technologijos. Net žymios ir garsios princesės atspausdintas atvaizdas padaro ją prin(t)cese.

 

 

Albanija

 

Kažkada Al Bano ir Romina Power sudainavo dabar jau legendinę dainą „Felicità“. Tuomet Rominos ir Al Bano duetas tapo populiarus Albanijoje, kurioje gyveno apie milijoną albanų.

 

 

Paguoda

 

Viena močiutė pasiguodė kitai, kad anūkas nupirktą žaislą greitai trenkia į kampą. Pagalvojau, jog močiutė turėtų džiaugtis, kad žaislą trenkia į kampą, o ne jai į snukį.

 

 

Tatoo

 

Tatoo meistras Rūtenis daro Rūtai rūtos tatuiruotę.

 

 

Sukimas

 

Rudas prūsas, baltas rusas, suka sūka juodą ūsą.

 

 

Rasa

 

Basa Rasa su ilga kasa dirba NASA ir mėgsta serialą „Casa de papel“.

 

 

Kaina

 

Nuėjęs į prekybos centrą IKI vis stebiuosi, kad ten labai brangios prekės. Pažįstami man pritaria sakydami, kad IKI brangiausia parduotuvė. Pagalvoju: juk ir Lietuva yra brangi, o ją daug kas myli.

 

 

Sveikata

 

Užrašas ant ligoninės sienos skelbia: sveiki atvykę! Kokio velnio vykti į ligoninę, jeigu esi sveikas?!

 

 

Saporas

 

Japonijos mieste Sapore ore kabo pora porų odos sporų.

 

 

Diržas

 

Policininkas sustabdęs automobilį keleivio paklausė, kodėl jis be diržo. Keleivis pakėlė megztinį ir parodė savo kelnių diržą.

 

 

Kaimynystė

 

Lazdijuose ant vieno namo kabo du užrašai: SAUGI KAIMYNYSTĖ ir ADVOKATAS.

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.