AIDAS KELIONIS

Kasyklos

Būsena

 

Dažnai tenka girdėti žmogų sakant, kad jis moka už save pastovėt, ir taip duodant suprasti, kad jis yra kietas. O aš visuomet moku už save pagulėt. Juk tai žymiai maloniau, lengviau ir paprasčiau. Na, jeigu jau negaliu pagulėt, tuomet bandau bent pasėdėt. Už save tegul stovi kiti, o aš mieliau už save pasėdėsiu, o dar geriau – pagulėsiu.

 

Matė

 

Yra tokia arbata matė. Nusprendęs jos paragaut nuėjau į parduotuvę nusipirkti. Ilgai jos ieškojau, bet neradau. Priėjęs prie moters, ant kurios nugaros buvo užrašyta „Klauskite, aš galiu padėti“, paklausiau, kur stovi matė. Moteris išpūtė akis ir pasakė, kad šiuo metu nieko nematė, nes veidą dengė kaukė, na, akis ir akinius matė, bet burnos nematė. Bandžiau aiškinti, kad matė – tai tokia arbata, bet ji sakė, kad matės nematė.

 

Balotiravimasis

 

Mano bičiulis kaime augina gyvulius. Kadangi jie nerišami, tai besiganydami laisvai laksto po didelius laukus. Neretai bičiuliui tenka juos gaudyti. Sugyvulėję gyvuliai gimę laisvi ir laigo laisvai lyg tikri liberalai. Lakstydami bliauna lyg balotiruodamiesi.

 

Reanimacija

 

Žmogų, paguldytą į reanimaciją, nurengia nuogai. Kai kas tuo stebisi, bet juk čia nieko keisto. Iš reanimacijos visai netoli dangus ir šv. Petro vartai. Žmogus atkeliauja į šį pasaulį nuogas ir taip pat nuogas iš jo iškeliauja. Na, bent iš reanimacijos palatos.

 

Jis ir ji

 

Gyveno du broliai. Vieno pavardė buvo Austrotas, o kito Austrota. Žmonės vis klausė, kodėl vienas vyras turi vyrišką pavardę su galūne -as, o kitas vyras turi moterišką pavardę su galūne -a. Tai buvo LGBT judėjimo pradžia.

 

Horoskopas

 

Skaitau šios dienos horoskopą, kuriame rašoma, kad kūno niežulys yra blogas ženklas. O aš nesiprausęs pusantro mėnesio ir mane visą labai niežti. Tai čia blogas ženklas niežulys ar tai, kad tiek ilgai nesiprausiau?

 

Buriavimas(is)

 

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga aiškina, kad prasidėjus karantinui draudžiamas žmonių buriavimasis. Galvoju, kuo čia dėtas koronavirusas ir buriavimas(is). Pasirodo, ministras turėjo omenyje būriavimąsi, tik vietoj ū ištarė u. Tad buriuoti sergant koronavirusu nedraudžiama. Įdomu, ar burlaiviams galima būriuotis, – buriuotojams būriuotis tikrai draudžiama.

 

Merkinės seniūnas

 

Merkinės seniūnu dirba Gintautas Tebėra. Įvykus savivaldos rinkimams visuomet pasidomiu, ar Merkinės seniūnu vis dar tebėra Tebėra ar jau Tebėros seniūno poste nebėra.

 

Keturkojai

 

Užeina arklys į barą. Barmenas irgi arklys.

 

Tu ir aš

 

Kai dviese gyveni penkių kambarių bute, kyla įdomių klausimų. Sėdžiu vienas savo kambaryje ir girdžiu, kad kažkas bute vaikšto. Klausiu: „Ten tu?“ – „Aš, – atsako ir savo ruožtu klausia: – O ten tu?“ – „Aš“, – atsakau. Ir gyvenimas tęsiasi toliau.

 

Bunkus

 

Sėdžiu namuose, žiūriu į įjungto televizoriaus ekraną ir bunku. Kuo ilgiau žiūriu, tuo labiau bunku. Greitai tapsiu Bunkum. Tuomet būsiu turtingas ir žinomas.

 

Rėkus

 

Kažkada mano sesuo buvo ištekėjusi už ukrainiečio. Šis kalbėdavo rusiškai, o kartais bandydavo kalbėti lietuviškai. Kai jis ką nors aiškindamas pradėdavo rėkti, sesuo tuomet paprašydavo jo nerėkti. Tuomet jis šaukdavo: aš ne rėkus, aš ne rėkus! Mes jam sakydavom, kad tai matom, nes mūsų kaimynas buvo Rėkus.

 

Bananai

 

Parduotuvėje nusipirkau šešis bananus ir už juos tesumokėjau 65 centus. Na ir pigumėlis, pagalvojau! Bet juk Baltarusijoje per protestus bananai gatvėse dalinami nemokamai, tik jų persivalgius ilgai ir sunkiai negaluojama.

 

Vienas du

 

Į mažą maisto prekių parduotuvę netoli mano namų per karantiną įleidžiama tik po vieną pirkėją. Kartą užėjau apsipirkti, o pardavėja nuo lentynų man paduodavo pageidaujamus maisto produktus. Tuomet į parduotuvę užėjo girtas žmogelis ir pardavėjos įspėtas, kad įleidžiama tik po vieną asmenį, nekreipė dėmesio ir atsistojo prie kasos. Kadangi gerai išgėrus dvejinasi akyse, jis pamanė, kad prie kasos stovi keturių žmonių būrelis.

 

Naujoviškas

 

Kai žmogus jaučiasi kam nors labai dėkingas, sako, kad liksiu tau skolingas iki grabo lentos. Tik dabar, kai ypač išpopuliarėjo palaikų kremavimas ir jų laidojimas urnose, reikėtų sakyti, kad liksiu skolingas iki urnos sienelės.

 

Kasyklos

 

Kodėl žmogus krapšto nosį? Todėl, kad joje kažką randa. Juk yra pasakyta, kad iš kaktos sviesto netepsi. Užtat nors iš nosies galima tepti, bet, deja, ne sviestą.

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.