AUSTĖ GIEDRA

Svajonių sostinė

 

Svajonių miestas nėra Panevėžys ar Las Vegasas, jis neįsikūręs pakraštyje kaip Ignalina ar Malibu. Tame mieste žmonės neranda kavos, cukraus ir cigarečių. Miestas yra prie jūros, tačiau nesivadina Jūrmala. Ten naktis yra trumpesnė už dieną, kai gyventojai to užsimano. Elektros sąskaitos apmokamos pasitelkus žaibų fenomeną. Niekas negauna baudų už vairavimą be rankų, nes rankų nereikia.

Mieste nėra pensininkų. Mieste nėra pensininkų, nes nėra pensijų. Garbaus amžiaus žmonės naudojasi visomis paslaugomis nemokamai. Tame mieste moterys nesikvėpina. Vyrai nemoka jų trankyti ir netoleruoja alkoholio. Žmogžudystė ir savižudybė ten neturi prasmės. Miestas yra padalintas į šiaurę, pietus, vakarus ir rytus. Šiaurėje yra Amerika, pietuose – Amerika, vakaruose – vandenynas, rytuose – vėl Amerika. Teoriškai miestas yra Amerikoje. Jame vanduo yra snaigių skonio, lietus krenta garsiau nei tropikuose, o karuselės nemokamos. Žmonės įsimyli vieną žmogų. Žmogus nesensta, nebent pasikeičia pasą. Savaitgaliui žmonės skrenda į kosmosą ir visi lig vieno turi vilas Marse. Miesto negali pasiekti turistai, viešbučių kambarius puošia vaškinės statulos ir žvėrių iškamšos.

Miestas galėtų vadintis Kaunakakai. Kaunakakai yra Havajuose, toliausiame taške nuo Kauno. Kaunas turėtų būti Kaunakakai, o Kaunakakai tepasilieka žodžio šaknį.

 

 

Žmonijos masė

 

Yra trys žmonių rasės: europidai, mongolidai ir negridai. Europidai – tai žmonės, kurie perėjo beždžionių stadiją ir persikraustė gyventi į Ameriką. Amerikoje jie išrado tarną ir žaliosios kortos loteriją. Europidų spalva balta, plaukas švelnus. Vyrų krūtinė dažniausiai plaukuota. Naktį europidai keičia spalvą, jie dažnai būna lunatikai. Moterys kartais turi lašišų spalvos plaukus. Europidėms retai išsipučia ir subliūkšta pilvai, todėl pranašaujamas europidų išnykimas.

Dauguma mongolidų yra gelsvi. Jų gelsvumas primena saulę arba kukurūzų dribsnius. Mongolidų akys siauros. Žodžiu „siauras“ taip pat apibūdinamas vamzdis, latakas, praraja. Plaukas šiurkštus kaip vilna. Vyrai retai augina barzdas, jų plaukuotumas retas. Moterų pėdos mažos kaip žvaigždės. Naktį mongolidai sapnuoja, kaip užkariauja pasaulį burbuliukais.

Negridai primena tai, į ką žiūri pro užtamsintus akinius. Jie tamsūs. Naktį jie nekeičia spalvos. Saulėje neįdega, nebent nudega. Esant gaisrui užsiplieskia taip pat nuožmiai kaip kitos rasės. Kai kuriose negridų tautose moterys specialiais pratimais nutraukia mėnesinių ciklą, nes taip lėčiau senstama. Negridų akys dažniausiai tamsios. Žodžiu „tamsus“ taip pat apibūdinamas mėšlas arba siela. Negridai yra pati linksmiausia žmonijos dalis. Jie moka šokti. Jie nesikiša į nobelių ir oskarų rinkimus, nes tam yra pernelyg laimingi.

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.