„Ženskaja gazeta“ patarimai

Lankydamasi Baltarusijoje, nusipirkau laikraštį „Ženskaja gazeta“ (leidžiamas Minske, rusų kalba) – tikra feministinė įdomybė. Be įprastų „moteriškai auditorijai“ skirtų patarimų šeimos klausimais, straipsnio apie Marlene Dietrich, televizijos programos, manikiūro instrukcijų, sodininkystės subtilybių ir kotletų receptų, jame gana daug skaitytojų klausimų – psichologei, teisininkui ir būrėjui. Taip pat į akis krito neaiškių skelbimų gausa: prie visų prirašyta – psichologinės pagalbos neteikiame, tačiau galime sutvarkyti jūsų gyvenimą taip, kad viskas eitųsi kaip per sviestą. Ir kažkokios keistos telefono linijos – vizualinė išraiška kiek panaši į sekso paslaugas, tačiau, kiek supratau, jos skirtos „paplepėti“, pasidalinti savo „moteriškomis paslaptimis“. Nesakau, kad mūsiškiuose leidiniuose neatrastume analogiškų pavyzdžių ir pritrenkiančio prietaringumo; visgi su kai kuriais pavyzdžiais kviečiu susipažinti „Šatėnų“ skaitytojus.

-gk-

 

Skaitomi tik tie klausimai, kuriais gali patarti tarologas (kaip pasielgti sudėtingoje, painioje situacijoje). Praleidžiami klausimai, susiję su ateities spėjimu (asmeniniai, šeimyniniai, apie sveikatą). Klausimai priimami tik iš asmenų, sulaukusių 18 metų. Dėmesio! Laiškai, neatitinkantys šių reikalavimų, nepriimami ir negrąžinami.

 

Vestuvės balandį

Mano vyresnysis sūnus, gimęs 1985 10 25, dirba universitete dėstytoju, bet jam niekaip nesiseka susitvarkyti asmeninį gyvenimą. Tapo pagiežingas ir uždaras, pokalbius su manimi apie merginas iškart nutraukia. Ar jis kada ras savo antrąją pusę?

Jaunesnysis sūnus, gimęs 1987 08 13, balandį ruošiasi vesti. Ar tai palankus laikas vedyboms? Kaip apsaugoti jaunuosius nuo blogos akies per vestuves? Ar nepakenks jo santuoka vyresniajam broliui? Juk liaudyje sakoma, kad pirmiausia turėtų vesti vyriausiasis.

S. G.

 

Vyresnysis sūnus neabejotinai ras savo puselę.

Pagal stačiatikių kalendorių 2015-ųjų balandis jungtuvėms nėra palankus laikas. Ligi 12 dienos tęsiasi griežtas priešvelykinis pasninkas, kitą savaitę jungtuvių apeigos taip pat draudžiamos. Tačiau pagal Bažnyčios nuostatas sėkmingos dienos yra balandžio 20, 22, 24, 26, 27, 29. Liaudies papročiai patvirtina, kad ypač tvirtos ir sėkmingos būna santuokos, sudarytos balandžio pabaigoje, pirmąją savaitę po Velykų, kai minima Krasnaja Gorka (stačiatikybėje – vestuvių laikas; psn.). Per šią šventę, skirtą pirmajam sutuoktinių palaiminimui, Rusioje nuo seno keldavo vestuves. Galima daryti išvadą, kad ir Bažnyčia, ir papročiai, ir astrologai vieningai sutinka – balandžio pabaiga yra pats tinkamiausias laikas tvirtoms ir laimingoms santuokoms. Per vestuves jaunavedžių poros niekas neturi išskirti, atsistoti ar praeiti tarp jų; jie būtinai turi būti su krikšto kryželiais (nuotakai kryželį, nors ji ir su kaklo papuošalais, galima pritvirtinti prie suknelės korsažo širdies pusėje). Norėdami apsaugoti jaunuosius nuo nužiūrėjimų, išvirkštinėje jų baltinių pusėje įsegdavo po žiogelį, taip pat ant apatinių raudonais siūlais išsiuvinėdavo kryželius.

Vyresnėliui ši santuoka nepakenks.

 

Ar vyras nebegrįš?

Aš, gimusi 1956 07 06, pragyvenau santuokoje 30 metų, turiu du suaugusius sūnus. Prieš pusę metų vyras mane paliko ir išėjo gyventi pas kitą moterį. Įkalbinėjau jį grįžti į šeimą, tačiau nieko neišėjo. Jaunesniajam sūnui, gimusiam 1987 10 07, nesiseka asmeniniame gyvenime ir darbe. Ar neslegia šeimos prakeikimas? Kaip mums susiklostys gyvenimas?

T. N.

 

Pašventinkite butą, dažniau eikite išpažinties ir komunijos. Už sūnų skaitykite motinos maldą, o sūnus tegu skaito maldą, skirtą šventajam Spiridonui Trimifuntskiui ir šventajam Nikolajui Stebukladariui. Vyras nebegrįš, susitaikykite su tuo.

Atsakė tarologė Alina

 

„Ženskaja gazeta“, II.11

 

Komentarai / 2

  1. Skirmante.

    1. Kieno šis straipsnis, vertimas? Kultūros žurnalui reikėtų žinoti, kad autorystę nudodyti privalu.
    2. Gal ir įdomus egzotiškas atradimas, tačiau siųsti jį derėjo į “Kosmopolitaną” ar panašius moteriškėm skirtus žurnalus.

  2. eleggua.

    1. -gk-

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.