Ieškau skaitytojo

LAURA ŠVEDAITĖ

Čia yra vietos Jūsų akims. Jei norite žinoti, ką turiu omeny, pirštais pradurkite skyles čia pateikiamuose ovaluose ir popieriaus lapą prisidėkite prie veido.
Būtent tai, ką pamatysite anapus, aš ir noriu Jums parodyti.

Senbazuru matematika, arba Kaip perdirbti laikraštį

Viena išlankstyta gervė – išgydyta viena tūkstantoji ligos.

Vienas išlankstytas žmogus – nieko.

Vadinasi, mums reikės tūkstančio gervių.

Vadinasi, visai neapsimoka lankstyti žmonių.

P. S. Žinoma, yra ir daugiau būdų panaudoti laikraštinį popierių, kuris dažniausiai gaminamas iš augalinės masės, sugeriančios ir sulaikančios tipografinius dažus. Būtent todėl jis yra puikus absorbentas, gebantis sugerti ne tik nereikalingą drėgmę, bet ir nemalonius kvapus.

P. P. S. Žinoma, galima ir nenaudoti laikraščio. Tik kad iš kompiuterio gervės neišlankstysi.

Scenarijus

LĖTAI PASIKRAPŠTYKITE PAKAUŠĮ.

.

.

ŠIEK TIEK SUSIERZINUSIU BALSU:

NESĄMONĖ

.

.

GARSIAU:

ČIA VISIŠKA GRAFOMANIJA.

.

.

DAR GARSIAU IR TRIUMFUOJAMAI:

AŠ GERIAU PARAŠYČIAU.

.

.

IŠ KIŠENĖS IŠSITRAUKITE TUŠINUKĄ IR ČIA PAT PARAŠYKITE GERIAU.

.

.

LAIMINGA PABAIGA.

Skelbimas

Dėmesio. Renku sapnus. Siųskite el. paštu insomnija@ymail.com.

Garantuoju visa ko konfidencialumą ir atlygį.

Laukiu.

Įrašykite praleistus žodžius

Interviu su gerb. _______________.

– Laba diena, sveikinu patekus į interviu žanrą. Dabar Jūs esate atsakymų šeimininkas.

– _________________________________________________.

– Gal papasakokite trumpai, kodėl dar prieš keletą akimirkų savo veidą slėpėte po kauke, pagaminta iš laikraščio?

– _________________________________________________.

– Kaip įdomu. Ir ką gi Jūs šitaip pamatėte?

– _________________________________________________.

– Gal sulaukėte netikėtos aplinkinių reakcijos? Ar buvimas su kauke Jus kaip nors išskyrė iš kasdienės minios?

– _________________________________________________.

– Ar bent šiek tiek jautėtės kvailai?

– _________________________________________________.

– Kaip manote, ar būtų galima tokį metodą  pavadinti naujuoju interaktyviuoju skaitymo būdu?

– _________________________________________________.

– O gal hepeningu?

– _________________________________________________.

– Tai visgi ar atsakėte į klausimus?

– _________________________________________________.

– Ar pirštais išdūrėte skyles nupieštuose ovaluose?

Parazitai gyvena parazitiškai

Parazitizmas (graikiškai παρασιτισμός) – dviejų rūšių organizmų antagonistinė sugyvenimo forma, kai vienas organizmas (parazitas) gyvena ir minta ant kito ar kitame organizme („šeimininke“) ir sukelia jo funkcijų susilpnėjimą ar žūtį. Parazitizmas artimas plėšrai, nes poveikis „šeimininkui“ yra panašus.

Parazitai – visi virusai, kai kurios bakterijos ir grybai. Yra net parazitinių aukštesnių augalų, gyvenančių ant kitų augalų. Daugelis vienaląsčių, kirmėlių ir nariuotakojų gyvena parazitiškai.

Parazitizmo atsiradimas apima ilgą evoliucijos tarpsnį. Galbūt kai kurie gyvūnai pradėjo parazituoti atsitiktinai patekę į kitų gyvūnų organizmą, kur rado palankias sąlygas. Čia jie yra aprūpinti maistu, o ryšį su išorine aplinka palaiko per šeimininko organizmą. Dėl to daugelio parazitų sandara supaprastėjo, susiredukavo arba visai išnyko kai kurie organai. Tačiau parazitai turi gerai išvystytą dauginimosi sistemą, kuri užtikrina jų išlikimą net ir nepalankiomis sąlygomis. Be to, jie nepaprastai vislūs. Veikiant gamtinei atrankai, išgyvena tik tie parazitai, kurie sugeba intensyviai daugintis, nes daug gemalų neišgyvena dėl šeimininkų kaitos. Be to, didžiausi helmintų kiaušiniai ir pirmuonių cistos gana atsparios nepalankioms aplinkos sąlygoms.

Parazitas savo šeimininką veikia įvairiai. Visų pirma būdamas jo kūne paveikia jį mechaniškai. Pavyzdžiui, tokių parazitų kaip echinokoko pūslė spaudžia organus ir trukdo jų funkcijas. Kaspinuočiai ir askaridės gali sukelti žarnų nepraeinamumą. Kepeninės siurbikės ir askaridės gali užkimšti tulžies latakus ir sukelti mechaninę geltą.

Sunaudodami dalį savo šeimininko suvirškinto maisto, parazitai gali jį labai nualinti ar apnuodyti organizmą nuodingomis cheminėmis medžiagomis – toksinais. Be to, kai kurie parazitai, nualindami šeimininko organizmą, sudaro palankias sąlygas kitiems patogeniniams organizmams veistis.

Paslaptis

Man patinka žiūrėti televizorių. Labiausiai mėgstu loteriją, nes jos vedėja Gražina yra graži ir gera. Ji daug kalba, o kai nekalba, tai šypsosi. Ir dar dalina prizus. Aš ją myliu. Dar mėgstu laidas apie banditus. Visų banditų akutės mažos, plaukučiai trumpi. Jie nemoka šypsotis kaip Gražina, nes neturi dantų, ir niekada nekalba. Užtai jie moka žudyti žmones ir turi mašinas užtamsintais langais. Kai pažiūriu televizorių, einu miegoti. Man visada atrodo, kad po lova gyvena banditas su lenktais nagais, kuris nori išrauti mano dantis ir susidėti juos sau. Kai užmiegu, dažniausiai sapnuoju košmarus. Pavyzdžiui, kaip vienas banditas kapoja Gražiną į gabalėlius, o ji šypsosi ir kartoja: ak, deja, šįkart Jums nepavyko, bandykite dar kartą. Ir dar kartą! Ir dar! O tada aš dažniausiai prisiusioju į lovą ir reikia keisti patalus. Tai mano didžiausia paslaptis, kurios neturi sužinoti niekas. Nei Gražina, nei banditai.

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.