Rudokas prieš M. Monroe

TOMAS ARŪNAS RUDOKAS

Skiriu Marytei Monrytei

Susipykau su saviške moteriške, trenkiau durimis, bet ne į veidą, ir išėjau. Aišku kur – į artimiausią barą. Bet ten manęs nelaukė nei gerbiami draugai, nei mylimos meilužės… Tik barmenė Lena, graži kaip auskaras pindoj!

– Esi graži kaip pasaka! – pasakiau neturėdamas ko pasakyti. – O mano gražuolė – irgi iš pasakos!

– Tipo, siaubo?! – sumurkė su šypsena. – O kurgi Robertas?

– Ai, – teatsakiau. – 200 g vodkos! O Kennedy in Canada.

Sėdėjau prie stalo, žiūrėjau į stiklinę ir mačiau joje savąją undinę – su papais ir uodega. Bet supratau – nei laukti, nei kaukti! Taigi ir išgėriau.

Stiklinę su undine.

Tuo metu į barą įžengė maniškė Marija ir trenkė man antausį.

– Šūde tu! – suriko. – Perkam vodkos ir čiuožiam! Ir nevadink lovoje savęs prezidentu, Jonai…

Keista, bateliai, suknelė. Tik mano Marija be apgamo.

_

Rudokas prieš F. Nietzschę

Skiriu F. Kafkai

Pirma, germanus apgavo pagonys. Antra, juos išdūrė Popka! Trečia, juos vi-siš-kai sukalė tie patys pagonys, bet su ‡ kryžiumi. Ketvirta, juos vėl apgavo Popka. Penkta, gavo į dūdą I psl. kare. Šešta, gavo į dūdą II psl. kare. Anksčiau Nietzsche parašė, kad vokiečių tauta žlugo. Deutschland über alles. Gott mit uns. Taip kalbėjo Zaratustra.

_

Idiotizmai


Ar dulkė turi sielą, ar siela yra dulkė?! Juk galima išdulkinti kilimą, moterį, vyrą, gyvulį. Net lavoną! Bet kaip išdulkinti Velnią?! Juk Velnias neturi sielos. Užtat Jis (ir) yra sielų valdovas. O kaip išdulkinti Dievą?! Juk Jis yra Velnio valdovas…

Draugas draugui: mečiau gerti! Draugas draugui: o kaip tau tai pavyko?! Draugas draugui: pradėjau vartoti narkotikus! Draugas draugui: kodėl?! Draugas draugui: nenoriu mirti kaip alkoholikas.

Kukluksklanas: kekšė, komunistė, krikščionė. Sic transit gloria mundi!

Lietuvos Respublikos vėliavytė sporto aistruoliams, padėta „Max“ parduotuvėje ant „prezikų“!

Odė Kubiliui: nušveiskime pliką Jo galvą iki kaukolės spindesio! Tešviečia Jis mums kaip saulė, seniai danguje pradingusi!

Žurnalistas klausia „Formulės-1“ „dievą“ M. Schumacherį: jūs čempionų čempionas, jums pavydi visi! O jūs kam nors pavydite?! M. Schumacheris, susimąstęs: taip – vėžliui…

Rusija 3 žodžiais: Tolstojus – „Karas ir taika“. Dostojevskis – „Nusikaltimas ir bausmė“. Bulgakovas – „Meistras ir Margarita“.

Mįslė: šalis be karaliaus, karalienė be karūnos, princas – be pimpio! Atsakymas: terra incognita.

Istorinė drąsa: Egiptas, piramidės, „Camel“ ir bebaimiai lietuviai pigiausio „hotel“ baseine.

Kur dairaisi – vien tik bobos, vien tik bobos, kur dairais.

Man nuo bobų daros bloga, kai jos virsta pa-da-rais.

Rudens sonata: Afganistanas be aguonų, bet ir be amerikiečių!

Vienas toks angelas buvo išmestas iš dangaus. Skrendant krentant stratosferoje sudegė jo sparnai. Ir nukrito nudribo jis ant sniego ledo kaip parašiutininkas be parašiuto. Kur? Sibiro taiga. Ir la-a-bai alkanas Sibiro tigras – gražus. Tigras la-a-bai norėjo ėsti, o angelas la-a-bai norėjo skristi. Tigras suriaumojo, angelas pasakė „bliam bliam bliam“. Tada tigras jį apkabino švelniomis letenomis, ir abu užmigo. Taip angelas ir nesugrįžo iš Sibiro.

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.